Porțiunea de unsprezece kilometri de autostradă care ocolește orașul Focșani a fost predată pe 7 noiembrie, la exact doi ani de la începerea construcției. Acest tronson de drum va funcționa și ca șosea de centură în jurul așezării Acest mic tronson de autostradă face parte din proiectul A7, care este planificat să lege centrul țării, de la Ploiești până la granița cu Ucraina, până la Siret. Deși se lucrează deja pe mai multe tronsoane ale A7, însumând aproximativ 300 de kilometri (între Ploiești și Pașcani), nu au început încă lucrările pe tronsonul dintre Pașcani și Siret, care asigură legătura cu granița cu Ucraina între Pașcani și Suceava este în prezent în faza de concurs, în timp ce studiile de fezabilitate pentru tronsonul de 55 de kilometri Suceava și Siret nu sunt încă gata poate fi experimentat și în partea de sud a țării, unde tronsonul de drum dintre Giurgiu (granița cu Bulgaria) și București ar trebui să fie conectat pentru a face legătura cu A7 Știind toate acestea, șoferii mai trebuie să aștepte o autostradă care circulă frontiera ucraineană până la bulgară duce la graniță, iar de acolo mai departe spre Polonia și Grecia Stadiul lucrărilor pe autostrada A7 Unele tronsoane ale autostrăzii A7 sunt deja Din 2020, 16 kilometri au fost folosiți în cadrul șoselei de centură a Bacăului. După deschiderea ultimului tronson de drum de 11 kilometri, cunoscut și sub denumirea de „Cocoșața Focșani”, este de așteptat ca până pe 17 noiembrie să fie inaugurați încă 33 de kilometri în jurul Buzăului pe direcția Râmnicu Sărat. În plus, cei 36 de kilometri. tronsonul dintre Focșani și Râmnicu-Sărat va fi finalizat până la sfârșitul anului, promite ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. El a vizitat șantierele alături de premierul Marcel Ciolacu, cu o zi înainte de inaugurare, în campania electorală, în decembrie va fi predat un alt tronson de drum de aproape 50 de kilometri pe autostrada A7 dintre Ploiești și Pietroasele. De la începutul anului, șoferii vor putea parcurge în total aproximativ 130 de kilometri dacă promisiunile se vor îndeplini. Aceasta ar include și tronsoanele Focșani-Buzău și Ploiești-Pietroasele, completate de șoseaua de centură a Bacăului deja funcțională. Oficialii sunt optimiști că termenele vor putea fi respectate, mai ales că multe investiții vor fi finalizate până la finalul anului. În perioada de toamnă se vorbește mereu de cât se poate deschide traficului, iar lucrările sunt accelerate pentru a îmbunătăți echilibrul performanței anului precedent.
Tronsonul dintre Focșani și Pașcani și tronsonul numărul 3 dintre Buză și Focșani vor fi finalizate până în 2026, când va fi finalizat Planul Național de Recuperare și Reziliență. A7 se întinde de la Ploiești la Pașcani: costă în total 6,7 miliarde de euro, din care 1,9 miliarde sunt asigurate de planul de rezistență. Tot ce este necesar pentru finalizarea lucrărilor de construcție în termen de doi ani. Prelungiri către Ucraina și Bulgaria Ne propunem să extindem autostrada până la granița cu Ucraina, până la Siret, a declarat Grindeanu pe 6 noiembrie. Declarația ministrului indică o problemă sensibilă: extinderea frontierei autostrăzii A7 în direcția Ucraina (nord) și Bulgaria (sud), așa că nu există presiuni pentru a o finaliza până în 2026. Întârzieri similare se întâlnesc și la celălalt capăt al țării, de la București la Giurgiu, unde există un plan de extindere a A7. Masterplanul de transport din România, care funcționează între 2021 și 2030 și stă la baza tuturor proiectelor majore de infrastructură, atribuie obiective strategice coridoarelor de transport. Potrivit documentului de dezvoltare, A7 ar urma să continue cu drumurile expres Pașcani-Suceava (62 km) și Suceava-Siret (55 km), ca parte a planurilor actuale. La celălalt capăt, lângă Ploiești, A7 se alătură cu A3, care asigură deja o legătură între București și Ploiești. O autostradă duce deja din această capitală la Giurgiu. Acesta creează al doilea cel mai important coridor strategic din România între Giurgiu-București-Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani-Suceava-Siret. „Astfel se asigură legătura cu Bulgaria în sud, la trecerea Giurgiu, și cu Ucraina în nord, prin trecerea Siretului”, confirmă masterplanul. Drumurile planificate nu sunt importante doar în lumina situației geopolitice actuale, ci ar juca și un rol cheie în ceea ce privește dezvoltarea economică spre Polonia”, spune viceministrul.
Masterplanul de transport prioritizează principalele rute de transport Pașcani-Suceava, Suceava-Siret și București-Giurgiu. Toate acestea fac parte din Rețeaua transeuropeană de transport, dar există în prezent doar la nivel teoretic. Cu excepția tronsonului Pașcani-Suceava, care, deși este rezultatul unor negocieri de licitație, construcția nu a început încă. Procedurile de achiziție publică continuă Unul dintre cele mai avansate tronsoane ale autostrăzii A7 este cea dintre Pașcani și Suceava (62 km). Primul tronson de 33 km între Pașcani și Roșcani a fost deja finalizat. Constructorul secției va fi selectat până la sfârșitul anului. A început licitația pentru celălalt tronson, care face legătura de la nodul DN 29 de aeroportul Suceava (29 km). Pe de altă parte, conceptul de bază al drumului expres Suceava-Siret este încă în cercetare. Încheierea contractului este datată pentru anul 2020, dar implementarea este prelungită până în 2025. „Cred că conceptele de bază vor fi gata în 3-4 luni, iar apoi putem trece la procedurile de avizare și achiziții publice”, a spus Scrioșteanu. În cazul drumului expres dintre Bucaresta și Giurgiu, lucrările au fost întârziate. Anul acesta a început procedura de achiziție publică pentru conceptul de bază, al cărei termen de depunere este 9 decembrie. Valoarea totală a contractului se apropie de 9 milioane de euro și va dura 18 luni. Abia după finalizarea conceptului de bază poate începe procedura de achiziție publică pentru proiectarea și construcția drumului. Noul traseu de circulație, care are o lungime de peste 50 de kilometri, este cercetat pentru trei variante de traseu La capătul acestui traseu, la granița cu Bulgaria, se poate face legătura între noul pod Giurgiu-Ruse, podul Prieteniei 2. pentru care România a câștigat sprijinul UE, este în curs de investigare. Poate cauza dificultăți în ceea ce privește stabilirea conexiunii corespunzătoare Te poți conecta la șoseaua de centură A0 până la Ploiești-A3 și de acolo la A7 Alte două variante fac legătura cu autostrada A1 București trecere Giurgiu-Ruse, este situată la vest de Capitală, se suprapune cu un alt drum București-Alexandria. încă în faza de proiect. Noul trafic de destinație accesibil pe A1 oferă un traseu mai bun, deoarece șoferii care vin din Bulgaria pot trece mai ușor prin Nadlac spre Vest. Pornind de la nodul A1, Coridorul Moldovei trece prin Centura Bucureștiului A0 și face legătura cu Ploiești A3 și apoi A7 Pe lângă toate acestea, Scrioșteanu vorbește și despre construirea unei a doua zone de autostradă în jurul capitalei, care va ajuta la realizarea unei a doua zone de autostradă. extinde conexiunile. „Trebuie să avem o perspectivă pe termen mediu și lung”, argumentează el.